Ostre zawijasy

0 (0 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Tą potrawe wymysliłam na potrzeby konkursu.

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:


  • - tortille: 4 sztuki
    - serek topiony ementaler: 2 sztuki
    - szynka: 4 sztuki
    - pomidor: 1 sztuka
    - papryka czerwona ostra: 1 sztuka
    - papryka zielona: 1 sztuka
    - sałata masłowa: 1 sztuka
    - jogurt natruralny: 100 mililitrów
    - majonez: 200 mililitrów
    - czonek: 2 ząbki
    - sos tabasco do smaku: 1 łyżeczka
    - ser żółty w plastrach: 4 sztuki

Ostre zawijasy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Placek tortilli smarujemy serkiem topionym, nakładamy szynke, ser żółty, sałate, papryke, pomidora i zwijamy jak nalesnik. Nastepnie kroimy na krazki.
    Sos: mieszamy majonez, jogurt, zmiazdzony czosnek i kilka kropel tabasco (w zaleznosci jaka ostrosc lubimy).

    Pokrojone krazki moczymy w sosie i SMACZNEGO!

Komentarze

Podobne przepisy