Orzechowo zakręcone muffiny

0 (0 ocen)

  • Średni

Muffinki są mocno nasączone orzechowym smakiem, świetne na każdą okazję.

  • Średni

Składniki:

  • - mąka pszenna: 25 dekagramów
    - proszek o pieczenia: 1.5 łyżeczki
    - sól: 1 szczypta
    - masło orzechowe: 6 łyżek
    - cukier puder: 6 łyżek
    - Jajko: 1 sztuka
    - margaryna: 60 gramów
    - mleko: 175 mililitrów
    - batony snickers (65 g każdy): 3 sztuki

Orzechowo zakręcone muffiny - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę, cukier, proszek i szczyptę soli zmieszać z masłem orzechowym, zagnieść kruszonkę. Margarynę stopić, przestudzić, zmieszać z mlekiem i rozkłóconym jajkiem. Wszystko połączyć, na koniec dodać drobno pokrojone batony. Masą napełnić foremki na muffinki. Piec ok. 20-25 min w temp. 200st.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy