Omlet po grecku

0 (0 ocen)

  • 15 min

Zostało mi trochę farszu z bakłażana, a był tak dobry,że postanowiłam zjeść go na drugie śniadanie. Pożywne i smaczne.

  • 15 min

Składniki:

  • Farsz, który starczył by na omlet:
    2 jaja
    1 łyżka mleka
    1 łyżka mąki
    1 pieczarka
    1 mały pomidor
    mała cebulka
    1 ząbek czosnku
    plaster bakłażana
    trochę startego żółtego sera
    pieprz, sól, cząber, oregano

Omlet po grecku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki, pomidora, cebulę,czosnek, bakłażana kroimy w kostkę, przesmażamy na małej ilości oliwy, doprawiamy.
    Jajka rozbełtać, dodać sól,pieprz, mleko i mąkę.
    Wymieszać z farszem + połowa startego sera.
    Smażymy omlet z jednej strony na patelni od naleśników na małej ilości oliwy i łyżce masła. Przekładamy na talerz, posypujemy resztą żółtego sera i składamy w pół.
    Omlet możemy również z wierzchu posypać serem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy