Olej czosnkowy

0 (0 ocen)

  • 10 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

NADAJE POTRAWOM CIEKAWY SMAK

  • 10 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • olej słonecznikowy
    2-3 listki laurowe
    3-4 ząbki czosnku
    ok. 20 ziarenek kolorowego pieprzu

Olej czosnkowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do sterylnej butelki wrzucić 2 -3 listki laurowe, ok. 20 ziarenek kolorowego pieprzu i 3-4 ząbki czosnku przekrojone na połowki.
    Zalać olejem słonecznikowym. Przechowywać w ciemnym i chłodnym pomieszczeniu, gdy będzie przechowywany w słonecznym miejscu będą w nim zachodziły niekorzystne reakcje.
    W trakcie przechowywania oleju potrząsać go delikatnie co jakis czas.
    Idealny do smażenia , doprawiania sałatek, sosu pomidorowego itp.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy