Olej czosnkowy

4.98 (155 ocen)

  • 10 min

Idealny do każdego rodzaju dań, zup i sałatek

  • 10 min

Składniki:

  • - 200 ml oliwy
    - 5 ząbków czosnku
    - kilka ziaren kolorowego pieprzu
    - szczypta tymianku
Wystaw ocenę:

4.98 (155 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Olej czosnkowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do butelki (musi być z zamknięciem) dodajemy wyciśnięty czosnek, pieprz i tymianek po czym wlewamy oliwę.
    Zamykamy butelkę, potrząsamy przez chwilę i odstawiamy olej na około 3-4 dni w ciemne miejsce. Codziennie należy potrząsnąć butelką, aby czosnek oddał cały swój aromat.
    Przechowujemy w lodówce.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Olej

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować