Ogórki duszone z koperkiem i śmietaną

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

pyszne

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 duża cebula biała
    2 długie ogórki szklarniowe lub 4 gruntowe
    1-2 łyżki śmietany kremówki
    szczypta pieprzu, do smaku
    posiekany koperek ok 2 łyżki
    sól do smaku
    odrobina mąki

Ogórki duszone z koperkiem i śmietaną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na masełku z odrobiną oleju.
    Dodać ogórki pokrojone w plasterki i poddusić aż zmiękną.
    Oprószyć mąką, wymieszać, dodać koperek.Chwilę poddusić, aby mąka straciła smak surowizny.
    Doprawić solą i pieprzem. Dodać śmietanę i wymieszać.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy