Ogórki z musztardą i koperkiem

4.5 (186 ocen)

  • 15 min

Bardzo smaczna surówka. Musztarda i czosnek nadały jej ostrości, a koperek świeżości. Gorczyca z musztardy miękko chrupie eksplodując smakiem.

  • 15 min

Składniki:

  • • 4 średnie ogórki
    • 2 łyżki posiekanego koperku
    Sos
    • 2 łyżeczki musztardy ziarnistej
    • 2 łyżki oliwy
    • 1 ząbek czosnku
    • sól, pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

4.5 (186 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Dodatki

Ogórki z musztardą i koperkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. • Ogórki obrać i pokroić w plasterki. Posypać solą i odstawić na 10 minut.
    • Wymieszać oliwę z musztardą, zmiażdżonym ząbkiem czosnku, dodać sól i pieprz do smaku.
    • Z ogórków odcisnąć wodę i wymieszać je z sosem.
    • Dodać koperek i wymieszać.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować