Ogórki z koperkiem na zimę

4.41 (215 ocen)

  • 6 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Nie ma to jak pyszna i domowa sałatka na zimę do obiadu.

  • 6 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 5 kg ogórków,
    1/2 szklanki octu,
    1/2 szklanki oleju,
    3 łyżki cukru,
    łyżka soli,
    duży pęczek koperku.
Wystaw ocenę:

4.41 (215 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Ogórki z koperkiem na zimę - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ogórki umyć, pokroić w plasterki, dodać ocet olej, sól i cukier.. Odstawić na 5 godzin w tym czasie ogórki przemieszać 2-3 razy. Po tym czasie ogórki wraz z powstałą zalewą przełożyć do słoików i pasteryzować 5 minut od momentu zagotowania się wody.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ogórek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować