przepis wymyslilam sama gdyż uwielbiam laczyc smaki które smakują mojej rodzinie
2 godz. 10 min
Składniki:
pół kilo łopatki,lub mieso gulaszowe
2 kiełbasy zwyczajne
2 kabanosy wedzone lub franfurterki
2 cebule
olej
sol
pieprz
wegeta 2 lyzeczki
majeranek
przysprawa do kurczaka(około 2 lyzeczki)
maka i woda do zageszczenia sosu
Niecodzienny gulasz - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.laczymy majeranek,z wegeta,przyprawa do kurczaka pieprzem i sola następnie nacieramy mieso pokrojone w kawałki smażymy na oleju gdy mieso się zrumieni dodajemy cebule pokrojona w koste i kielbase kabanosy również pokrojona w kostke wszystko dusimy pod przykryciem podlewjac co jakiś czas woda gdy mieso zmięknie dodajemy pieprz i sol majeranek doprawić według uznania odcedzamy mieso i kilebase powstaly sos zagęszczamy odrobina wody z maka gdy już sos zgęstnieje wzucamy wszystkie skaldiki i dusimy prze około 20 minut
Porady
zamiast wody z maka można rozspusic pol kostki bulionowej wolowej i zagescic z maka
można jesc z ziemniakami lub kopytkami z sorowka bądź mizeria
Komentarze