niecodzienny gulasz

0 (0 ocen)

  • 2 godz. 10 min

przepis wymyslilam sama gdyż uwielbiam laczyc smaki które smakują mojej rodzinie

  • 2 godz. 10 min

Składniki:

  • pół kilo łopatki,lub mieso gulaszowe
    2 kiełbasy zwyczajne
    2 kabanosy wedzone lub franfurterki
    2 cebule
    olej
    sol
    pieprz
    wegeta 2 lyzeczki
    majeranek
    przysprawa do kurczaka(około 2 lyzeczki)
    maka i woda do zageszczenia sosu

Niecodzienny gulasz - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. laczymy majeranek,z wegeta,przyprawa do kurczaka pieprzem i sola następnie nacieramy mieso pokrojone w kawałki smażymy na oleju gdy mieso się zrumieni dodajemy cebule pokrojona w koste i kielbase kabanosy również pokrojona w kostke wszystko dusimy pod przykryciem podlewjac co jakiś czas woda gdy mieso zmięknie dodajemy pieprz i sol majeranek doprawić według uznania odcedzamy mieso i kilebase powstaly sos zagęszczamy odrobina wody z maka gdy już sos zgęstnieje wzucamy wszystkie skaldiki i dusimy prze około 20 minut

Porady

zamiast wody z maka można rozspusic pol kostki bulionowej wolowej i zagescic z maka można jesc z ziemniakami lub kopytkami z sorowka bądź mizeria

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy