Napoleonki bez pieczenia .

0 (0 ocen)

  • 30 min

Napoleonki zawsze robiła mi mama , moje ulubione słodkości .

  • 30 min

Składniki:

  • 5 szkl. mleka (1 litr)
    budyń śmietankowy
    4 żółtka
    1 szklanka cukru
    1 szklanka mąki
    kostka masła lub margaryna
    cukier lub arom. waniliowy
    2 paczki krakersów

Napoleonki bez pieczenia . - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 4 szklanki mleka zagotować z cukrem , cukrem waniliowym , masłem .
  • 2. Pozostałe zimne mleko wymieszać z budyniem , mąką , żótkami i wlać do gotującego się mleka .
  • 3. Mieszając gotować aż masa zgęstnieje .
  • 4. Połowe krakersów ułożyć na blaszce posmarowanej masłem , przykryć gorącym kremem i resztą krakersów .
  • 5. Posypać cukrem pudrem .
  • 6. Odstawić do ostygnięcia .

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy