Napoleonki bez pieczenia na krakersach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Blaszkę smarujemy margaryną i dno wykładamy krakersami.
2.4 szkl mleka wraz z cukrem i cukrem waniliowym dajemy do garnka.
Całość należy zagotować, tak by margaryna się rozpuściła. Należy mieszać co chwilkę by się nie przypaliło.
3.W misce miksujemy 1 szkl mleka, mąkę, żółtka, oraz budynie. Ważne jest by wymiksować to bardzo dokładnie, tak by nie było żadnych grudek :-)
4.Masę wlewamy na gotujące się mleko i gotujemy jak budyń. Należy dokładnie mieszać by nie było grudek.
5. Gorącą masę wylewamy na krakersy, wyrównujemy.
6. Przykrywamy drugą warstwą krakersów.
7. Posypujemy cukrem pudrem i zostawiamy do wystudzenia, następnie przechowujemy w lodówce.
Komentarze