napoleonki bez pieczenia na krakersach

4.73 (168 ocen)

  • 2 godz.

najprostsze na świecie kremówki, lub napoleonki bez pieczenia na krakersach

  • 2 godz.

Składniki:

  • SKŁADNIKI: (przepis na dużą blachę)

    -1,5 paczki słonych krakersów (można kupić 1 paczkę dużą, i 1 małą)
    -5szkl mleka
    -250g margaryny
    -3/4 szkl cukru
    -2 cukry waniliowe
    -2 budynie śmietankowe
    -4 żółtka
    -1 szkl mąki
Wystaw ocenę:

4.73 (168 ocen)

Zobacz również:

Desery

Napoleonki bez pieczenia na krakersach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • , 1. Blaszkę smarujemy margaryną i dno wykładamy krakersami.
  • . 2. 4 szkl mleka wraz z cukrem i cukrem waniliowym dajemy do garnka.
    Całość należy zagotować, tak by margaryna się rozpuściła. Należy mieszać co chwilkę by się nie przypaliło.
  • 3. W misce miksujemy 1 szkl mleka, mąkę, żółtka, oraz budynie. Ważne jest by wymiksować to bardzo dokładnie, tak by nie było żadnych grudek :-)
  • masa 4. Masę wlewamy na gotujące się mleko i gotujemy jak budyń. Należy dokładnie mieszać by nie było grudek.
  • 5. Gorącą masę wylewamy na krakersy, wyrównujemy.
  • . 6. Przykrywamy drugą warstwą krakersów.
  • gotowe ciasto 7. Posypujemy cukrem pudrem i zostawiamy do wystudzenia, następnie przechowujemy w lodówce.

    I nasze pyszne napoleonki są gotowe :-)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować