Naleśniki z pieczarkami w serowej panierce

0 (0 ocen)

  • 60 min

Bardzo smakowały mojemu chłopakowi choć on nie lubi grzybów

  • 60 min

Składniki:

  • 1. 4 gotowe naleśniki
    2. Farsz:
    2.1. 1 cebula
    2.2. 200g pieczarek
    2.3. 2 łyżki tartego żółtego sera
    2.4. sól, pieprz, tymianek
    3. Panierka:
    3.1. 4 łyżki tartej bułki
    3.2. 4 łyżki drobno tartego żółtego ser
    3.3. słodka mielona papryka, tymianek
    3.4. 1 jajko

Naleśniki z pieczarkami w serowej panierce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Farsz: podsmażyć drobno posiekaną cebulę, dodać pieczarki pokrojone w kostkę i smażyć aż woda wyparuje, na koniec przyprawić i dodać żółty ser.
    2. Wystudzonym farszem nadziać naleśniki, uformować krokiety. Maczać je w jajku a następnie w zmieszanej bułce, serze i przyprawach. Smażyć na złoto.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy