Kąski kurczaka w serowej panierce

4.5 (185 ocen)

  • 40 min

Pyszne i chrupiące. Moje dzieci je uwielbiają.

  • 40 min

Składniki:

  • 1 podwójna pierś z kurczaka
    2 łyżeczki słodkiej papryki
    1 płaska łyżeczka ostrej papryki
    1/2 łyżeczki pieprzu
    1 łyżeczka soli
    1 płaska łyżeczka tymianku
    2-3 jajka
    3 łyżki tartej bułki
    4 łyżki płatków kukurydzianych
    4 łyżki startego sera, np. gouda
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (185 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Nuggetsy

Kąski kurczaka w serowej panierce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pierś kurczaka umyć, oczyścić i pokroić w większą kostkę. Następnie przełożyć do miski i wymieszać z solą, pieprzem, słodką i ostrą paprykę oraz tymiankiem. Następnie wstawić na ok. godzinę do lodówki. Jajka wbić do miski i roztrzepać widelcem. Dodać trochę soli.
  • 2. W oddzielnej misce wymieszać tartą bułkę, rozdrobnione płatki kukurydziane oraz starty na średnich oczkach ser. Składniki panierki dokładnie wymieszać. Każdy kawałek kurczaka zanurzyć w jajku, a następnie obtoczyć w panierce. Smażyć na wolnym ogniu z obu stron na złoty kolor.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować