Kotlety z szynki w serowej panierce

4.49 (146 ocen)

Smaczny dodatek do ziemniaków i sałatki

Składniki:

  • 200 g szynki wieprzowej
    50 g sera żółtego w kawałku
    1/2 szklanki bułki tartej
    1 jajko
    3 łyżki mleka
    Marynata:
    1 łyżka oliwy z oliwek
    1 łyżeczka :
    przyprawy gyros , czosnku granulowanego , chili
    1/2 łyżeczki:
    soli , pieprzu
Wystaw ocenę:

4.49 (146 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety Szynki Ser

Kotlety z szynki w serowej panierce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • zamarynowane mięso 1. Szynkę przekrawamy na 3-4 cienkie plastry.
    Składniki marynaty łączymy , zalewamy mięso , mieszamy , odstawiamy do lodówki na 2-3 h.
  • panierka 2. Ser ścieramy na tarce o małych oczkach , mieszamy z bułką tartą.
    Jajko bełtamy z mlekiem.
  • smażenie kotletów 3. Każdy kawałek mięsa maczamy w jajku a następnie panierujemy w serowej panierce, czynność powtarzamy.
    Smażymy na złoty kolor z obu stron na wolnym ogniu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Sery Szynka Wieprzowina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować