Naleśniki meksykańskie

0 (0 ocen)

  • 15 min

Te naleśniki są bardzo smaczne.Smaży się je trochę inaczej od "normalnych"

  • 15 min

Składniki:

  • 2 piersi z kurczaka
    1 por
    300 g kukurydzy z puszki
    200 g czerwonej fasolki z puszki
    1 czerwona papryka
    1 papryczka ostra
    olej
    3 jajka
    250 ml mleka
    150 g mąki
    100 g startego żółtego sera
    sól,pieprz

Naleśniki meksykańskie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • warzywa na naleśniku 1. Pokroić kurczaka w kostkę
    Umyć por i pokroić w krążki.
    Paprykę pokroić w kostkę.Ostrą papryczkę również drobno pokroić..
    Rozgrzać olej i usmażyć na nim kurczaka na złoto-oprószyć solą i pieprzem.
    Dodać por, papryki,fasole, kukurydze i smażyć jeszcze przez 5 min.Warzywa doprawić do smaku.
    Ubić jajka w misce, dodać mleko i mieszając mąkę stopniowo.
    Wylać ciasto naleśnikowe na patelnie, wyłożyć na nie warzywa, smażyć do złotego koloru, następnie obrócić naleśnik i smażyć z drugiej strony.Posypać naleśnik żółtym serem i złożyć go na pół.
    Ułożyć naleśnik na talerzu-podawać z sosem czosnkowym.
    Smacznego.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy