Te naleśniki są bardzo smaczne.Smaży się je trochę inaczej od "normalnych"
15 min
Składniki:
2 piersi z kurczaka
1 por
300 g kukurydzy z puszki
200 g czerwonej fasolki z puszki
1 czerwona papryka
1 papryczka ostra
olej
3 jajka
250 ml mleka
150 g mąki
100 g startego żółtego sera
sól,pieprz
Naleśniki meksykańskie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Pokroić kurczaka w kostkę
Umyć por i pokroić w krążki.
Paprykę pokroić w kostkę.Ostrą papryczkę również drobno pokroić..
Rozgrzać olej i usmażyć na nim kurczaka na złoto-oprószyć solą i pieprzem.
Dodać por, papryki,fasole, kukurydze i smażyć jeszcze przez 5 min.Warzywa doprawić do smaku.
Ubić jajka w misce, dodać mleko i mieszając mąkę stopniowo.
Wylać ciasto naleśnikowe na patelnie, wyłożyć na nie warzywa, smażyć do złotego koloru, następnie obrócić naleśnik i smażyć z drugiej strony.Posypać naleśnik żółtym serem i złożyć go na pół.
Ułożyć naleśnik na talerzu-podawać z sosem czosnkowym.
Smacznego.
Komentarze