Nadziewane awokado a la caprese

0 (0 ocen)

  • 15 min

Szybki pomysł na zdrową przekąskę.

  • 15 min

Składniki:

  • - 2-3 awokado
    - kilka kuleczek mozzarelli
    - 2-3 łyżki bazyliowego pesto
    - mielony pieprz czarny
    - 2-4 łyżki octu balsamicznego
    - 5-7 pomidorków koktailowych pokrojonych na połówki
    - kilka listków sałąty do dekoracji

Nadziewane awokado a la caprese - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Awokado obieramy ze skórki i pozbywamy się pestek. Przekrawamy na połówki.
  • 2. Na talerzu układamy listki sałaty, a na nich połówki awokado.
  • 3. Następnie na awkado układamy kawałki pomidorków i kuleczki mozarelli obtoczone w bazyliowym pesto.
  • 4. Całość skrapiamy octem balsamicznym i posypujemy świeżo mielonym czarnym pieprzem.

    Gotowe!

Komentarze

Podobne przepisy