Mufinki z kremem i galaretką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Sposób przygotowania
Oddzielić żółtka od białek.
Do żółtek wsypać cukier i razem utrzeć na puszystą masę.
Wówczas nie przerywając ucierania dodawać stopniowo mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia.
Gdy składniki się połączą dodać jeszcze olej.
Całość dokładnie wymieszać.
Na koniec dodać białka ubite na sztywną pianę.
Delikatnie połączyć, aby piana nie osiadła.
Gotowe ciasto przelać do foremek na muf finki.
Ciasto powinno sięgać do ¾ ich wysokości, gdyż podczas pieczenia wyrosną.
Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 190 stopni i piec około 25 minut.
kremówke podzielić na pól i do każdej dodać barwnik i po 2 śmietan fixy
wymieszać
galaretki wcześniej przygotowąc żeby stężały
na wystudzone babeczki posmarować dżem położyc po trochu galaretki truskawkowej i owocowej
na to krem i żelki
Komentarze