Muffiny pizzeriny - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.3 szklanki mąki wsypujemy do miski robimy wgłębienie i wlewamy letnie mleko z cukrem. Drożdże kruszymy do mleka i ręką mieszamy do rozpuszczenia .Delikatnie mieszamy z mąką , robimy zaczyn taki . Zostawiamy pod ściereczką na 25 minut. Wyrabiamy ciasto i znowu zostawiamy na 20 minut do wyrośnięcia . Kokilki natłuszczamy oliwą , ciasto dzielimy na 8 porcji. oblepiamy kokilkę z dołu do góry . Sos wyjmujemy łyżką ze słoika i wkładamy do każdej kokilki dokładnie smarując całe ciasto . Pokrojone pieczarki wkładamy w ciasto oraz paprykę czerwoną i żółtą pokrojona drobno. Posypujemy ziołami i do pieca na 15 minut . Jak ciasto wyrośnie kładziemy po plastrze sera i trzymamy do rozpuszczenia :) Zajadamy się hi hi
Komentarze