Miodowo-cytrynowy kurczak

0 (0 ocen)

Bardzo soczysty kurczak.Przepyszne połączenie smaku - słodkiego miodu i kwaskowatej cytryny.

Składniki:

  • Składniki :

    kurczak świeży
    4 łyżki miodu
    3 ząbki czosnku
    3 łyżki sosu sojowego
    1 łyżeczka ostrej papryki
    sok z 1/2 cytryny
    3 łyżki oleju

Miodowo-cytrynowy kurczak - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotowanie :

    Kurczaka oczyść i opłukaj. Do miski wlej miód, olej, sos sojowy i sok z cytryny. Dodaj paprykę i pokrojony na drobne plasterki czosnek. Natrzyj marynatą kurczaka. Włóż do miski i pozostaw w lodówce na 2-3 godziny. Przełóż kurczaka do brytfanki. Nakryj folią lub rękawem do pieczenia. Piecz w nagrzanym piekarniku przez 1 godzinę. Następnie ściągnij folię i ponownie włoż do piekarnika na 20-30 minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy