Miodowe brioszki

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Wolny czas spędzam,kucharząc. Największą radość sprawia mi pieczenie ciastek.

Składniki:

  • ● 20 dag mąki pszennej
    ● 6 łyżek płynnego miodu
    ● 4 łyżki schłodzonego masła
    ● łyżeczka proszku do pieczenia
    ● szczypta soli
    ● 50 ml naturalnego jogurtu
    ● 50 ml mleka

Miodowe brioszki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do mąki, proszku, soli
    i posiekanego masła wlewamy
    miód i jogurt. Wyrabiamy
    jednolite, gładkie ciasto. Rozwałkowujemy
    na wysypanej
    mąką stolnicy na placek
    o grubości ok. 1 cm.
  • 2. Szklanką o średnicy ok. 6
    cm wykrawamy krążki i układamy
    na wyłożonej papierem
    do pieczenia blasze. Krążki
    sma rujemy mlekiem i wstawiamy
    do rozgrzanego do
    temperatury 200 °C piekarnika.
    Pieczemy ok. 20 minut

Notka redakcyjna

PP_07-2010

Komentarze

Podobne przepisy