Mięsny szpinak

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

  • 30 min

Studiuję i nie mam zbyt wiele czasu na gotowanie.To danie jednak chętnie przyrządzam. Pierwszy raz poczęstowała mnie nim kuzynka

  • 30 min

Składniki:

  • ● 1 op. mrożonego szpinaku (lub 50 dag świeżego)
    ● 20 dag makaronu
    ● 2 konserwowe ogórki
    ● 30 dag mielonego mięsa wieprzowo-wołowego
    ● 2 parówki
    ● cebula
    ● oregano
    ● mielona słodka papryka
    ● oliwa z oliwek
    ● keczup
    ● 15 dag żółtego sera
    ● olej

Mięsny szpinak - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Parówki i obraną cebulę kroimy
    w kostkę. Podsmażamy
    z mię sem na oleju. Szpinak
    przelewamy wrzątkiem, dokładnie
    osączamy. Makaron gotujemy
    al dente z odrobiną oliwy.
    Odcedzamy. Ogórki kroimy
    w kostkę. Makaron mieszamy
    z mięsem i warzywami. Doprawiamy
    do smaku papryką i oregano.
    Krótko podsmażamy.
  • 2. Żółty ser ścieramy na tarce
    o dużych oczkach i posypujemy
    potrawę. Zapiekamy, np.
    w kuchence mikrofalowej, aż
    ser się rozpuści. Podajemy
    z keczupem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_05-2010

Komentarze

Podobne przepisy