mięso mielone ok 40dag
bułka tarta 2 łyżki
jajka 4-5 sztuk
ser żółty 3-4 plastry
natka pietruszki 1/2 pęczka
cebula 1/4 sztuki
woda 3 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia
bułka tarta do panierowania
Mielone zraziki z jajkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Do mięsa mielonego wbić jajko, dodać tartą bułkę i 3 łyżki wody, i drobno pokrojoną cebulę. Doprawić do smaku i zarobić.
Pozostałe jajka ugotować na twardo, jeśli potrzeba więcej jajek, gotujemy więcej. Ugotowane jajka obrać, zawinąć w plastry sera. Wilgotnymi dłońmi rozpłaszczać kawałki masy mięsnej.
Obsypać umytą i posiekaną pietruszką, kłaść serowe ruloniki i formować podłużne zrazy, obtaczać w bułce i smażyć na rozgrzanym oleju na rumiano
Komentarze