Mielone z jajkiem

0 (0 ocen)

Jeżeli chcemy zrobić trochę inne mielone, możemy do środka dodać jajka gotowane. Pyszne i szybkie danie obiadowe.

Składniki:

  • mięso mielone wieprzowo- wołowe - 0,5 kg
    jajko - 1 szt
    cebula - 1 szt
    bułka kajzerka - 1 szt
    sól i pieprz
    tłuszcz
    mleko do namoczenia bułki
    bułka tarta do obtoczenia
    jajka ugotowane na twardo - 5 szt
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Mielone z jajkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupek.
  • 2. Bułkę namoczyć w mleku, odcisnąć.
  • 3. Cebulę obrać , pokroić w drobną kosteczkę, przesmażyć na tłuszczu.
  • 4. Mięso przełożyć do miski, dodać jajko, ostudzoną cebulę i zmieloną w maszynce bułkę.
  • 5. Dodać przyprawy, dokładnie wymieszać.
  • 6. Z masy mięsnej formować kotlety, lekko spłaszczyć, nakładać na środek każdego kotleta ugotowane jajko, dobrze zlepiać.
  • 7. Obtaczać kotlety w bułce tartej, smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować