Meksykański król imprez

0 (0 ocen)

  • 40 min

sałatka zachwyca i świetnie smakuje

  • 40 min

Składniki:

  • 500g mięsa mielonego
    1 cebula czerwona
    0.5 kapusty pekińskiej lub sałaty lodowej
    3 pomidory
    500g pieczarek
    1 puszka kukurydzy
    1 puszka czerwonej fasoli
    200g żółtego sera
    4 łyżki przecieru pomidorowego
    6 łyżek majonezu
    1 mały jogurt
    1 paczka czipsów tortilla
    pieprz, sól

Meksykański król imprez - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1.Cebulę posiekać.
    Podsmażyć wraz z mięsem i przecierem pomidorowym.
    Doprawić solą, pieprzem i przyprawą meksykańską.
    2. Pieczarki obrać, poszatkować, podsmażyć.
    3. Pomidory sparzyć, obrać, pokroić w kostkę.
    4. Kapustę poszatkować.

    Na dnie szklanego naczynia ułożyć warstwowo:
    -kapustę
    -pomidory
    -podsmażone mięso
    -pieczarki
    -kukurydzę
    -fasolę
    Majonez wymieszać z jogurtem, doprawić solą i pieprzem.
    Powstałym sosem polać sałatkę.
    Posypać tartym serem.
    Wierzch sałatki udekorować pokruszonymi chipsami.
    Wzdłuż brzegów poukładać chipsy w całości tak by tworzyły koronę.

Porady

Sałatkę wstawiamy do lodówki na kilka godzin do przegryzienia

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy