Meksykański król imprezy

0 (0 ocen)

  • 25 min

Pyszna odmiana. ;)

  • 25 min

Składniki:

  • 1 kg mięsa mielonego wieprzowo - wołowego
    4 szalotki
    4 ząbki czosnku
    2 papryczki chilli
    łyżeczka słodkiej papryki
    pół łyżeczki ostrej papryki
    szczypta świeżo zmielonego pieprzu
    pół łyżeczki soli
    4 łyżki pikantnego ketchupu
    1 łyżka koncentratu pomidorowego
    pół główki sałaty lodowej
    puszka kukurydzy
    puszka czerwonej fasoli
    200 g żółtego sera
    200 g zielonych oliwek
    200 g serowych nachosów
    100 ml majonezu
    100 ml jogurtu greckiego
    łyżka oregano
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Nachosy

Meksykański król imprezy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na suchej, teflonowej patelni podsmażamy mięso mielone doprawione ostrą oraz słodką papryką, pieprzem, solą, papryczkami chilli i startymi ząbkami czosnku. Kiedy mięso będzie wysmażone (po około dziesięciu - piętnastu minutach) przekładamy całość na sitko stojące na misce i odciskamy cały nadmiar tłuszczu.

    Dodajemy posiekane szalotki, ketchup oraz koncentrat i dokładnie mieszamy.

    Z kukurydzy, fasoli oraz oliwek odlewamy zalewę. Sałatę kroimy drobno, ser ścieramy na najgrubszych oczkach.

    Majonez mieszamy z jogurtem oraz oregano.

    Na dnie wysokiego naczynia układamy czerwoną fasolę, następnie mięso, ser i sos ziołowy. Przykrywamy pozostałymi składnikami sałatki. Na wierzchu układamy koronę z nachosów, a w środku posypujemy pokruszonymi chipsami.

    Sałatkę (chyba jak każdą ;)) najlepiej zrobić 4 - 5 godzin przed imprezą. ;) 
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kukurydza Mięso Sałata Warzywa Fasola czerwona

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Meksykańska Impreza

Podobne przepisy

To może cię zainteresować