Meksykański król imprezy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Na suchej, teflonowej patelni podsmażamy mięso mielone doprawione ostrą oraz słodką papryką, pieprzem, solą, papryczkami chilli i startymi ząbkami czosnku. Kiedy mięso będzie wysmażone (po około dziesięciu - piętnastu minutach) przekładamy całość na sitko stojące na misce i odciskamy cały nadmiar tłuszczu.
Dodajemy posiekane szalotki, ketchup oraz koncentrat i dokładnie mieszamy.
Z kukurydzy, fasoli oraz oliwek odlewamy zalewę. Sałatę kroimy drobno, ser ścieramy na najgrubszych oczkach.
Majonez mieszamy z jogurtem oraz oregano.
Na dnie wysokiego naczynia układamy czerwoną fasolę, następnie mięso, ser i sos ziołowy. Przykrywamy pozostałymi składnikami sałatki. Na wierzchu układamy koronę z nachosów, a w środku posypujemy pokruszonymi chipsami.
Sałatkę (chyba jak każdą ;)) najlepiej zrobić 4 - 5 godzin przed imprezą. ;)
Komentarze