Sałatka z naciosami, czyli meksykański król imprez - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Cebulę kroimy w kostkę, mięso podsmażamy na oleju, w połowie smażenia dodajemy cebulę, przyprawiamy łyżeczką papryki ostrej, pieprzem i solą, następnie dodajemy koncentrat pomidorowy, całość dokładnie mieszamy, a następnie studzimy.
2.Pieczarki kroimy w plastry, smażymy na maśle lub oleju.
3.Sałatkę układamy warstwowo. Na spód dużej miski układamy porwaną sałatę lodową. Paprykę (pomidory) kroimy w kostkę i układamy na sałacie.
Na paprykę (pomidory) kładziemy wystudzone mięso, a na mięso pieczarki. Kukurydzę odsączamy z zalewy i układamy. Smetanę mieszamy z majonezem, doprawiamy szczyptą papryki ostrej, solą i pieprzem, polewamy sałatkę. Ser ścieramy na grubych oczkach tarki. Posypujemy nim wierzch sałatki.
Chipsy kruszymy i wysypujemy na sałatkę (chipsy mają taki kształt że można ułożyć z nich koronę lecz nie koniecznie).
4.Sałatkę wstawiamy do lodówki na ok.3 godz. przed podaniem.
Komentarze