Meksykańska quesadilla

0 (0 ocen)

Lubię kuchnię meksykańską, a to danie jest smaczne i nietrudne w przygotowaniu.

Składniki:

  • - 6 placków tortilla
    - 300 g mięsa mielonego
    - 2 ząbki czosnku
    - czerwona papryka
    - 1/2 puszki kukurydzy
    - 200 g żółtego sera
    -1/2 puszki groszku
    - cebula
    - puszka pomidorów bez skórki
    - sól, pieprz, przyprawa do kuchni meksykańskiej

Meksykańska quesadilla - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę i czosnek drobno posiekać, podsmażyć na maśle, wrzucić mięso. Zalać pomidorami, dodać pokrojoną paprykę. Przyprawić i dusić ok. 15 min. Kukurydzę i groszek odsączyć i dodać do mięsa. Smażyć jeszcze kilka minut. Tortille cienko posmarować masłem z jednej strony i piec 1 min. Tortillę posypać serem, nałożyć porcję gotowego farszu, jeszcze raz posypać serem i położyć kolejny placek. Włożyć jeszcze na chwilę do piekarnika, aby ser się stopił. Pokroić w trójkąty. Można podawać z sosem salsa.

Komentarze

Podobne przepisy

4.51 (158 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Quesadilla