Masło bananowe

0 (0 ocen)

  • 20 min

Proste w przygotowaniu i smaczne.

  • 20 min

Składniki:

  • 2 banany
    2 łyżki soku z cytryny
    100 g. masła
    0,5 łyżeczki cynamonu
    3 łyżki rodzynek

Masło bananowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło ubić na puszysty puch, banany zmiksować blenderem w osobnym naczyniu i dodać do niego sok z cytryny. Następnie dodać masło i cynamon i ponownie zmiksować. Na końcu dorzucić rodzynki i wymieszać łyżką. Wstawić do lodówki na 1 godzinę , aby nieco stężało.

Porady

Masło jest smaczne, ale niestety długo nie postoi nawet w lodówce, dlatego ilość składników należy dobrać tak, aby zjeść je w ciągu jednego dnia.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy