Malinowa pychota

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 20 min

Świetny pomysł na pyszny deser.

  • 1 godz. 20 min

Składniki:

  • Biszkopt:
    4 jajka
    szklanka cukru
    szklanka mąki
    łyżeczka proszku do pieczenia
    łyżka octu
    Masa:
    2 szklanki mleka
    4 łyżki cukru
    cukier waniliowy
    2-3 łyżki mąki
    Ponadto:
    2 galaretki truskawkowe lub malinowe
    świeże maliny

Malinowa pychota - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ubić pianę z białek. Mieszając do piany dodawać cukier, żółtka, mąkę z proszkiem oraz ocet. Wlać do natłuszczonej i posypanej bułką tartą formy. Piec 25 min w temp. 180 stopni.
  • 2. Galaretki przygotowujemy według przepisu na opakowaniu.Odstawiamy do stężenia.
    1,5 szklanki mleka zagotowujemy. Pozostałe mleko mieszamy z cukrem, cukrem waniliowym i mąką. Wlewamy do gotującego mleka i mieszamy. Pozostawiamy do ostygnięcia.
  • Malinowa pychota 3. Biszkopta przekrajamy na pół. Przekładamy masą. Na wierzchu układamy owoce i wlewamy galaretkę.

Komentarze

Podobne przepisy