Makaron z warzywami.

0 (0 ocen)

Gdy jest sezon na cukinie przyrządzam sobie makaron warzywny.

Składniki:

  • 40 dag grubego makaronu ( rurki, świderki )
    2 średnie cukinie
    1 duża czerwona papryka
    2 dymki ze szczypiorem
    3 ząbki czosnku
    2-3 łyżki oliwy
    1 łyżka posiekanego koperku
    sól
    pieprz

Makaron z warzywami. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron ugotuj w posolonej wodzie. Cukinie umyj, potnij w plasterki.
    Paprykę oczyść, a strąk pokrój w paski.
  • 2. Dymki oczyść i potnij na kawałeczki. Czosnek obierz, posiekaj, wrzuć
    na rozgrzaną oliwę. Usmaż na szklisto. Dodaj paprykę oraz cukinię,
    smaż 7-8 minut.
  • 3. Przypraw solą i pieprzem. Makaron odcedż, wymieszaj z warzywami z
    patelni i dymką. Posyp posiekanym koperkiem.

Komentarze

Podobne przepisy