Łosoś z owocowo-imbirową salsą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Łososia podzielić na porcje, posolić. Wymieszać cydr, czosnek i imbir. Umieścić łososia w naczyniu, zalać marynatą, marynować godzinę w lodówce, przykrywając naczynie folią.
2.Przygotować salsę. Kiwi i mango obrać ze skórki, pokroić w drobną kostkę. Jabłko pozbawić gniazd nasiennych, pokroić w drobną kostkę, nie obierając ze skórki. Pokrojone owoce wymieszać z posiekanym imbirem i sosem chilli.
3.Po upływie czasu potrzebnego na zamarynowanie odsączyć łososia z marynaty, zawinąć porcje w papier do pieczenia i upiec na grillu lub w piekarniku. Po upieczeniu podawać łososia z dodatkiem przygotowanej salsy. Dobrze do tego dania pasuje ryż.
Komentarze