Kurczak z wątróbką

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Kiedy tylko mam wolną chwilę, testuję przepisy na nowe dania.

Składniki:

  • ● ok. 1,5-kg kurczak
    ● 70 dag wątróbki
    ● 2 jajka
    ● bułka tarta
    ● pęczek posiekanej
    natki pietruszki
    ● posiekana cebula
    ● ząbek czosnku
    ● majonez
    ● sól, pieprz

Kurczak z wątróbką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kurczaka myjemy i usuwamy
    kości. Oprószamy
    przyprawami i nacieramy
    zmiażdżonym czosnkiem.
  • 2. Wątróbkę drobno kroimy.
    Dodajemy jajka, trochę bułki,
    natkę, cebulę i doprawiamy.
    Wyrabiamy masę.
    Nadziewamy kurczaka. Zaszywamy
    otwory.
  • 3. Kurczaka cienko smarujemy
    majonezem i pieczemy
    2 godziny w 180 °C.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_12-2010

Komentarze

Podobne przepisy