Kurczak nadziewany wątróbką

4.5 (188 ocen)

  • 3 godz.

Wspaniała uczta dla smakoszy kurczaka w innej odsłonie

  • 3 godz.

Składniki:

  • 1 kurczak
    250 g wątróbki drobiowej
    1 pęczek koperku
    1 bułka namoczona w mleku
    1 jajko
    1 łyżka masła
    sól
    pieprz
    bułka tarta - ile zabierze
    1 łyżka mąki pszennej
    masło do pieczenia
    przyprawa do drobiu
    2 duże ząbki czosnku
Wystaw ocenę:

4.5 (188 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kurczak nadziewany wątróbką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kurczaka natrzeć przepuszczonym przez praskę czosnkiem (1 ząbek), pieprzem i delikatnie posypać przyprawą do drobiu.
    Następnie umyć i oczyścić i drobno posiekać wątróbkę (jak mięso na tatar), przełożyć do miski. Dodać drobno pokrojony koperek, 1 ząbek czosnku przepuszczony przez praskę, odciśniętą bułkę, jajko, masło i łyżkę mąki. Przyprawić solą i pieprzem. Wyrobić. W razie potrzeby dosypać bułkę tartą.
    Do środka kurczaka nałożyć farsz, spiąć wykałaczkami i zasznurować dratwą. Przełożyć do naczynia żaroodpornego i rozłożyć na nim trochę masła. Wstawić do piekarnika i upiec na złoty kolor (180 st. C, 1h-1.5h).
    Podawać z ziemniakami. Smacznego.!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować