Kurczak z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso pokroić w kostkę. Doprawić do smaku. Na patelni rozgrzać olej.
Wrzucić kurczaka i smażyć na złoty kolor. Zdjąć z patelni.
Na patelnię wrzucić pokrojoną w kostkę cebulę i pieczarki. Całość smażyć kilka minut. Dodać pokrojoną w plasterki marchewkę i wcześniej ugotowana al dene fasolkę. Podlać 2 łyżkami wody. Przykryć i dusić ok. 10-15 minut.
Dodać sparzonego, obranego ze skóry i pokrojonego w kostkę pomidora.
Dusić jeszcze ok. 10 minut. Na końcu dodać warzywa z puszki.
i kurczaka. Doprawić do smaku solą, pieprzem oraz ziołami prowansalskimi.
Chwilkę smażyć i podawać np. z ryżem.
Komentarze