Kurczak w glazurze ( na 2 kg mięsa)

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min

To smaczne i ciekawe danie. Inne niż tradycyjnie przygotowywany kurczak.

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • 2 kg skrzydełek
    Glazura:
    0,5 l ketchupu
    0,30 l miodu
    200 g musztardy
    100 ml octu winnego
    200g cebuli pokrojonej w piórka

Kurczak w glazurze ( na 2 kg mięsa) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Łączymy ze sobą składniki glazury. Skrzydełka myjemy, osuszamy układamy na blaszce i polewamy glazurą. Przykrywamy folią aluminiową i odstawiamy na 15 minut do lodówki.Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 60 minut.

Porady

Do pieczenia można użyć specjalnego rękawa.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy