Kurczak po chińsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ryż gotujemy na sypko. Ananasa kroimy w kostkę. Cebule obieramy i kroimy w piórka. Pieczarki oczyszczamy i kroimy w ćwiartki. Papryki myjemy, osuszamy i usuwamy gniazda nasienne. Miąższ kroimy w dużą kostkę. Natkę myjemy, osuszamy i siekamy.
2.Fileta myjemy i osuszamy, Kroimy w kostkę i zalewamy octem balsamicznym. Odstawiamy na 15 minut w chłodne miejsce.
3.Mięso polewamy sosami sojowymi i smażymy ok. 4 minut na rozgrzanym oleju. Dodajemy warzywa i pieczarki. Dusimy 5 minut, od czasu do czasu mieszając. Wsypujemy ananasa, chili, pieprz i przyprawę do dań chińskich. Dusimy jeszcze ok. 7 minut. Doprawiamy solą. Posypujemy natką pietruszki i mieszamy. Podajemy z ryżem.
Komentarze