Kurczak po chińsku

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Nazwa może mało oryginalna, ale dzięki temu można trochę po testować z orientalnymi przyprawami.

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - pierś z kurczaka podwójna: 0.5 kilograma
    - marchewka, papryka, fasolka, groszek: 0.5 kilograma
    - Sos pomidorowo-czosnkowy (przecier, jogurt gęsty): 100 gramów

    - Przyprawy, czosnek (oregano, zioła prowansalskie) wg. gustu: 30 gramów

Kurczak po chińsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Umytą i pokrojoną pierś z kurczaka podsmażamy w woku na oliwie z oliwek.
  • 2. Dodajemy warzywa i smażymy razem z kurczakiem
  • 3. Dodajemy przyprawy, i przecier pomidorowy wymieszany z jogurtem greckim i 3 ząbkami czosnku.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy