Kruche babeczki z indyjską nutą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Do miski wsypujemy przesianą mąkę i pokrojone, zimne masło. Ucieramy palcami aż stworzy się kruszonka, dodajemy sól i jajko. Wyrabiamy ciasto, następnie zawijamy je w folię spożywczą i wkładamy do lodówki na minimum dwie godziny.
Foremkę na muffinki smarujemy masłem, ciasto dzielimy na osiem części i wyklejamy foremkę. Nakłuwamy dno widelcem i pieczemy z termoobiegiem, 200 stopni, grzanie z dołu przez osiem minut.
Złote babeczki pozostawiamy do całkowitego wystudzenia.
Orzechy siekamy i prażymy na suchej patelni. Mango kroimy w kostkę, mieszamy z serkiem indyjskim, doprawiamy czarnuszką.
Rozpuszczamy masło, dodajemy posiekany czosnek i podsmażamy krewetki aż się zaróżowią.
Babeczki nadziewamy kremem, na wierzchu układamy krewetki, dekorujemy czarnuszką.
Komentarze