Krokiety z jajek

0 (0 ocen)

  • 60 min

Ta potrawa jest naprawdę prosta i smaczna.

  • 60 min

Składniki:

  • 6 jajek na twardo,3 łyżki masła, 1łyżka posiekanej cebuli,1 łyżeczka posiekanej natki pietruszki,1 szklanka gorącego mleka,2 roztrzepane jaja,1szklanka tartej bułki,sól,pieprz,4 łyżki mąki.

Krokiety z jajek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • smażenie cebulki z natką pietruszki 1. Do rozgrzanego masła włożyć cebulę i pietruszkę.Smażyć przez 2 minuty.
  • przyrządzanie 2. Dodać mąkę i dobrze wymieszać.
  • zalanie mlekiem 3. Wlać gorące mleko,zamieszać i dobrze przyprawić.Gotować 2 minuty na małym ogniu.
  • zanurzanie w jajku 4. Włożyć jaja do miski i wlać ostudzoną masę,dokładnie wymieszać i uformować z masy krokiety,zanurzyć w roztrzepanym jaju.
  • krokiety gotowe do smażenia 5. Obtoczyć w tartej bułce i smażyć w tłuszczu przez 2 minuty.

Porady

Krokiety można podawać z sosem pomidorowym.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy