Krem ziemniaczano-porowy z suszonymi pomidorkami

0 (0 ocen)

Przepis - dzieło przypadku:)

Składniki:

  • - 1 kg ziemniaków
    - 3-4 białe części pora
    - 1 łyżka oleju
    - ok 1 l. rosołu ( ew. z kostki )
    - sól, pieprz, maggi, gałka muszkatołowa do smaku
    - suszone pomidorki

Krem ziemniaczano-porowy z suszonymi pomidorkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki obieramy , myjemy i kroimy w kostkę, Pory myjemy i kroimy w półplasterki. Na patelni rozgrzewamy olej i szklimy na nim pory. Kiedy będą gotowe przerzucamy do garnka, wrzucamy ziemniaki i zalewamy rosołem - ma tylko delikatnie przykrywać warzywka. Zamykamy pokrywką i gotujemy do miękkości a następnie miksujemy. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem, maggi i gałką muszkatołową i dorzucamy suszone pomidorki

Komentarze

Podobne przepisy