Krem selerowo-porowy

4.51 (154 ocen)

  • 30 min

Smaczna, kremowa zupa.

  • 30 min

Składniki:

  • Składniki:
    • 2 łyżki masła
    • 1 duży seler
    • 2 pory
    • 2 ziemniaki
    • litr wody
    • sól
    • pieprz
    • ocet balsamiczny 3 łyżki
    • mascarpone 200 g
Wystaw ocenę:

4.51 (154 ocen)

Zobacz również:

Zupy Krem

Krem selerowo-porowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • krem selerowo-porowy 1. Na maśle przesmażamy pokrojone w kostkę warzywa- seler, ziemniaki oraz pory. Zalewamy wodą i gotujemy do miękkości. Miksujemy, doprawiamy solą, pieprzem i octem balsamicznym. Zupę zaprawiamy serkiem mascarpone. Jeśli wyjdzie zbyt gęsta, rozrzedzamy odrobiną wody. Podajemy z uprażonymi pestkami dyni oraz octem balsamicznym. Smacznego!

Porady

Zupę można również przygotować na domowym wywarze warzywnym. Fajnie smakuje z grzanką, chipsami warzywnymi czy kawałkiem kulebiaka.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Por Seler

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować