Krem z kalafiora

0 (0 ocen)

  • 10 min

Idealna na chłodne popołudnia.

  • 10 min

Składniki:

  • • 1 kalafior
    • 3 średnie ziemniaki
    • 1 cebula
    • 1 suszone lub świeże chilli
    • 2 ząbki czosnku
    • ¼ łyżeczki mielonego imbiru
    • woda
    • 1 kostka rosołowa
    • sól i pieprz
    • 2 łyżki oliwy

Krem z kalafiora - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Krem z kalafiora 1. Ziemniaki kroimy w niewielką kostkę. Kalafiora dzielimy na cząstki i rozdrabniamy. Cebule siekamy i szklimy na oliwie.
  • Krez z kalafiora 2. Dodajemy pokrojony czosnek i papryczkę chilli. Smażymy 2 minuty. Dorzucamy ziemniaki i kalafior. Podlewamy 4 łyżkami wody i dusimy 5 minut. Zalewamy wrzątkiem, aby pokryła warzywa, dodajemy kostkę rosołową oraz imbir i gotujemy 10 minut.
  • Krem z kalafiorem 3. Gdy warzywa będą miękkie miksujemy zupę na gładki krem. Doprawiamy solą i pieprzem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy