Krem marchewkowy z twarogiem i grzankami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Marchew kroimy w kostkę, wrzucamy do garnka i zalewamy wodą tak, aby tylko ją przykryła. Dodajemy masło i gotujemy do miękkości. Odcedzamy.
2.Na niewielkiej ilości oleju smażymy pokrojoną w kostkę cebulę, gdy zmięknie dodajemy posiekany drobno czosnek.
Do garnka z marchewką wrzucamy cebulę z czosnkiem, dodajemy musztardę, solimy i miksujemy całość na krem.
3.W miseczce rozgniatamy twaróg, dodajemy szczypiorek, solimy i łączymy całość.
Chleb kroimy na ćwiartki (można też w kostkę lub w geometryczne kształty), obtaczamy w czosnkowo-paprykowej panierce i smażymy na suchej patelni do zrumienienia.
4.Podajemy krem marchewkowy razem z łyżką twarogu i grzankami.
Smacznego :)
Komentarze