Kotleciki z jajek

0 (0 ocen)

  • 40 min

Kotleciki bezmięsne

  • 40 min

Składniki:

  • 8 jajek ugotowanych na twardo
    2 cebule
    2 jajka surowe
    mały słoik pieczarek w zalewie naturalnej
    posiekany koperek
    bułka tarta do panierowania
    masło i olej (pół na pół) do smażenia
    sól
    pieprz

Kotleciki z jajek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Odsączone pieczarki oraz jajka ugotowane na twardo drobno siekamy. Na tłuszczu smażymy drobno posiekaną cebulę. Wszystkie składniki łączymy, dodajemy surowe jajka, koperek, przyprawy. Wyrabiamy jednolitą masę (gdy będzie zbyt ścisła można dodać łyżkę śmietany). Formujemy kotleciki, panierujemy, smażymy na rozgrzanym tłuszczu rumieniąc z obu stron.

Porady

Kotleciki najlepiej smakują gorące prosto z patelni.

Komentarze

Podobne przepisy