Kotleciki kalafiorowe

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Kocham gotować tak bardzo, jak jeść. Do gotowania zachęca mnie mój chłopak.

Składniki:

  • ● 1 kalafior
    ● 2 jajka
    ● duża cebula
    ● szkl. bułki tartej
    ● 2 łyżki mąki
    ● oliwa z oliwek lub olej do smażenia
    ● przyprawy: przyprawa uniwersalna, słodka papryka, chili, sól, pieprz, cukier

Kotleciki kalafiorowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do dużego garnka wlewamy
    wodę, wsypujemy 1,5
    łyżeczki soli i 2 czubate łyżeczki
    cukru. Kalafiora myjemy,
    dzielimy na różyczki,
    wkładamy go garnka i gotujemy
    do miękkości.
  • 2. Kalafiora odcedzamy, studzimy
    i drobno kroimy. Mieszamy
    z posiekaną cebulą,
    jajkami, bułką tartą, mąką
    i przyprawami. Z masy formujemy
    kotlety i smażymy
    na złoto na oleju.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_05-2009

Komentarze

Podobne przepisy