Kopytkowa zapiekanka z patelni

0 (0 ocen)

  • 15 min

Nie lubię marnować jedzenia, więc z reszty kopytek zrobiłam pyszną zapiekankę

  • 15 min

Składniki:

  • kopytka pozostałe z obiadu
    parówki lub kawałek cienkiej kiełbasy
    kawałek papryki świeżej lub marynowanej
    ew. kawałeczek cebuli
    ulubione przyprawy
    starty ser

Kopytkowa zapiekanka z patelni - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na maśle szklimy cebulkę, dodajemy kopytka, pokrojoną kiełbaskę i paprykę, chwilkę smażymy, przyprawiamy. Na końcu zmniejszamy ogień, posypujemy serem i smażymy chwilkę, aż ser się rozpuści.

Porady

Zapiekanka najlepsza jest z keczupem lub sosem czosnkowym. Można ją posypać świeżym szczypiorkiem.

Komentarze

Podobne przepisy