Makaronowa zapiekanka z patelni

4.5 (161 ocen)

  • 30 min

Tani, prosty i szybki pomysł na sycący obiad.

  • 30 min

Składniki:

  • ok. 15 dag makaronu (np. penne)
    1 kiełbasa śląska
    15 dag pieczarek
    kawałek czerwonej papryki
    5-10 dag startego żółtego sera
    2 jajka
    sól, pieprz,
    oregano, słodka mielona papryka
    olej
Wystaw ocenę:

4.5 (161 ocen)

Zobacz również:

Zapiekanki Omlet Ser

Makaronowa zapiekanka z patelni - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki podane są na jedną porcję z patelni 24 cm dla 1-2 os.
    Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu i odcedzamy. Kiełbasę kroimy w cienkie półplasterki. Pieczarki kroimy w plasterki i dusimy ze szczyptą soli. Paprykę kroimy w drobną kosteczkę. Jajka rozkłócamy z przyprawami.
  • 2. Makaron wykładamy na patelnię (najlepiej teflonową aby nie przywarło) z niewielką ilością rozgrzanego oleju. Na makaron wykładamy kiełbasę, pieczarki i paprykę. Posypujemy starym serem i polewamy jajkami. Smażymy pod przykryciem na małym ogniu, aż jajka się zetną ok. 10 min.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kiełbasa Makaron Papryka Pieczarki Sery

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie Obiad Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować