Kopytka w warzywno-makrelowym towarzystwie

0 (0 ocen)

  • 40 min

Uwielbiam kopytka za równo na słodko i ostro. Dziś proponuje pyszne połączenie ich z warzywami i makrelą

  • 40 min

Składniki:

  • Składniki:
    - 600g kopytek,
    - 1 makrela,
    - ¾ szklanki groszku zielonego,
    - 1 por,
    - 2 marchwie.
    - Sól, pieprz do smaku,
    - 100 g sera żółtego,
    - Natka pietruszki,
    - olej

Kopytka w warzywno-makrelowym towarzystwie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kopytka w warzywno-makrelowym towarzystwie 1. Kopytka gotujemy około 5 minut w osolonej wodzie. Odcedzamy. Groszek gotujemy w lekko osolonej i posłodzonej wodzie. Pietruszkę drobno siekamy.
    Pory kroimy w plasterki. Marchew trzemy na tarce o grubych oczkach. Tak przygotowane warzywa smażymy na oleju do miękkości. Pod koniec smażenia dokładamy do nich groszek oraz pietruszkę. Doprawiamy do smaku. Ser ścieramy na tarce o grubych oczkach. Makrelę obieramy z ości i rozdrabniamy.
    Do ciepłych warzyw dokładamy kopytka i razem podgrzewamy. Do całości dokładamy ser oraz makrelę. Podajemy na gorąco.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy