Jajka faszerowane

0 (0 ocen)

Wspaniała przystawka dla smakoszy na przyjęcia i nie tylko.

Składniki:

  • 6 jajek(ugotowanych na twardo)
    7 dag żółtego sera startego na tarce
    3-4 łyżki majonezu
    1-2 ząbki czosnku
    szczypiorek
    12 plastrów szynki konserwowej
    sól
    pieprz
    kiełki (u mnie z rzodkiewki)

Jajka faszerowane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka obieramy ze skorupek.Obrane jajka kroimy wzdłuż na pół.Wyjmujemy żółtka .3 z nich wrzucamy do naczynia,a resztę odkładamy do innego dania.Żółtka ugniatamy widelcem,aby się rozpadły, dodajemy starty ser,czosnek przeciśnięty przez praskę, majonez i przyprawy .Wszystko miksujemy za pomocą blendera.Gotową masę przekładamy do szprycy,przy pomocy której dekorujemy połówki białek.Każdą połówkę jajka kładziemy na plastrze szynki ,związujemy szczypiorkiem i posypujemy kiełkami.Pycha!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy