Wspaniała przystawka dla smakoszy na przyjęcia i nie tylko.
Składniki:
6 jajek(ugotowanych na twardo)
7 dag żółtego sera startego na tarce
3-4 łyżki majonezu
1-2 ząbki czosnku
szczypiorek
12 plastrów szynki konserwowej
sól
pieprz
kiełki (u mnie z rzodkiewki)
Jajka faszerowane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Jajka obieramy ze skorupek.Obrane jajka kroimy wzdłuż na pół.Wyjmujemy żółtka .3 z nich wrzucamy do naczynia,a resztę odkładamy do innego dania.Żółtka ugniatamy widelcem,aby się rozpadły, dodajemy starty ser,czosnek przeciśnięty przez praskę, majonez i przyprawy .Wszystko miksujemy za pomocą blendera.Gotową masę przekładamy do szprycy,przy pomocy której dekorujemy połówki białek.Każdą połówkę jajka kładziemy na plastrze szynki ,związujemy szczypiorkiem i posypujemy kiełkami.Pycha!
Komentarze