Kolorowy lodowiec - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Galaretki rozpuszczamy w osobnych naczyniach, każdą w 1,5 szklance wrzącej wody i pozostawiamy aby zastygły. Żelatynę zalewamy niewielką ilością wody, kiedy spęcznieje rozpuszczamy podgrzewając. Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem dodajemy do serka homogenizowanego, łączymy z żelatyną i mieszamy. Stężałe galaretki kroimy w średnią kostkę, 3/4 dodajemy do masy serowej. Brzoskwinie odsączamy kroimy w kostkę i połowę dodajemy do masy serowej i mieszamy. Spód wysmarowanej tłuszczem tortownicy (25 cm) wykładamy biszkoptami i na nie wlewamy masę serową. Lodowiec odstawiamy do lodówki, a przed podaniem wierzch dekorujemy resztą galaretki i brzoskwiń. Przechowywać w lodówce.
Komentarze